Tisztaszoba . Clear-room

 

2. hely
Nikon Story
Nem mindennapi mindennapok kategória . Not everyday everydays category

 

 

Tisztaszoba

A tisztaszoba a vidéki házak kivételes, és különös helyisége volt. Ezeket a szobákat a legnagyobb rendben tartották, csak dísznek használták, valamint becses vendégek fogadására. Egyedi tárgyakkal díszítették, szép bútorokkal rendezték be. Itt tartották a férjhez adandó lány ágyneműjét, az ünneplő ruhákat, ünnepi étkészleteket, iratokat, értékeket. Ez a szoba az ott élők számára egy nyugalmi pont volt, a kívülállók számára viszont egy rejtélyekkel teli hely, ahová csak bekukkantani lehetett néha, de belépni soha. Mindig tökéletesen tiszta volt, és fűtetlen, hideg.

Ez nem egy hagyományos tisztaszoba. Ez az én tisztaszobám, a magam fegyelmezettségével, zárkózottságával, különcségével, kincseivel, rejtélyeivel, ahová csak néhány, számomra kivételes, és különleges vendéget engedek be.

Ez a szoba én vagyok.​​​​​​​

.

Clear-room (folkish word)

The clear-room was an exceptional and strange place of country houses. These rooms were kept in the highest order, used only for decoration and to receive honoured guests. Decorated with unique objects, and beautiful furnitures. Here was the bedding of the girl who will be married, festive clothes, festive tablewares, documents, valuables. This room was a peaceful point for the people living there, but for outsiders it was a place full of mysteries, where you could just look in sometimes but never enter. It was always perfectly clean and unheated, cold.

This is not a traditional clear-room. This is my clear-room, with my own discipline, reticence, eccentricity, treasures, mysteries, where only a few of my exceptional and special guests are let in.

This room is me.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. szeptember