Infernális bűnök – Dante körei . Infernal Sins – Dante’s Circles

 

 

 

8. Erőszakosak más személye ellen
A Pokol hetedik körében felül, a gyilkosok és rablók forró vérfolyóban, ki szemöldökig, ki nyakig, ki mellkasig, ki csak lábfejig süllyedve fő a forró lében. A vérfolyó mellett portyázó Kentaurok nyilazva terelik vissza azt, aki ki akar menni a folyóból.

 

 

9. Erőszakosak önmaguk személye ellen
A Pokol hetedik körében középen nem csak az öngyilkosok vannak, de a szerencsejátékosok is akik saját javaikat  pusztították el. A lelkek növényekké váltak, sűrű, tüskés, majdnem áthatolhatatlan bozótost alkotnak, amit a Hárpiák tépnek, csonkolnak. A megsérült növényekből vér bugyog.

 

 

10. Erőszakosak Isten személye ellen
A Pokol hetedik körében legalul vannak az istenkáromlók, homoszexuálisok, kamatszedők, a világrend megsértői. Az istenkáromlók forró homokon sétálnak, ülnek, fekszenek, ki-ki bűne és büntetése szerint. Fentről tűzeső hull, amitől a homok lángra kap. A lelkek kétségbeesetten próbálják elterelni, eloltani a tüzet. A homoszexuálisok külön csoportokban a forró homokon, tűzesőtől verve, égési sérülésekkel borítottan lépdelnek. Néhányuk nyaka természetellenesen, akár 360 fokban forog. A kamatszedők forró homokban ülnek, kezükkel csapkodnak védekezésül a tűzeső ellen.

 

13. Szent dolgok kiárusítói
A Pokol nyolcadik körében koncentrikus körben tíz szennyrovat található. A harmadik szennyrovatban mindegyik fejjel lefelé egy-egy gödörben belesüllyesztve rángatózik. Combtól a talpig vannak csak szabadon, hevesen ficánkolnak, mert az ég felé néző talpuk lángokban áll.

 

 

20. Alkimisták
A Pokol nyolcadik körében koncentrikus körben tíz szennyrovat található. A tizedik szennyrovat első szegletében egymás hegyén hátán vonagló árnyak, akik a leprás testüket ellepő, viszkető, bűzös, rothadó sebeiket körmeikkel tépik, szaggatják.

 

 

24. Rokonaik elárulói
A Pokol legmélyebb, kilencedik körében befagyott tó található, amelyet a középen álló Lucifer denevérszárnyainak csapásai fagyaszt. A bűnösök nagy tömegben a tó jegébe fagyva szenvednek, ahogy maga Lucifer is. Rokonaik elárulói nagy tömegben nyakig a jégpáncélba fagyva bűnhődnek, csak fejüket tudják forgatni, könnycseppjük azonnal arcukra fagy.

 

 

25. Szövetségeseik elárulói
A Pokol legmélyebb, kilencedik körében befagyott tó található, amelyet a középen álló Lucifer denevérszárnyainak csapásai fagyaszt. A bűnösök nagy tömegben a tó jegébe fagyva szenvednek, ahogy maga Lucifer is. Nagy tömegben, arccal felfelé a tóba fagyva bűnhődnek, vannak akik szorosan egymáshoz simulva miközben, egyik a másik koponyáját rágja.

 

Szöveg: Haynal Ákos